Polityka prywatności

 Polityka prywatności w serwisach internetowych Banku 

  

Szanowni Klienci,

informujemy, że Bank Spółdzielczy w Starym Sączu dokłada szczególnej staranności w zakresie ochrony prywatności zarówno obecnych, jak i potencjalnych Klientów korzystających z bankowych serwisów internetowych. Tym samym przekazujemy ogólne informacje dotyczące zasad gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania przez Bank Spółdzielczy w Starym Sączu informacji o użytkownikach strony internetowej www.bs.stary.sacz.pl.

Bank Spółdzielczy w Starym Sączu z siedzibą w Starym Sączu, przy ul. Daszyńskiego 11, 33-340 Stary Sącz, jest administratorem danych osobowych, w rozumieniu przepisów Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002 r. Nr 101 , poz. 926 ze zm.) i przetwarza dane osobowe swoich Klientów w celu bieżącego wykonywania czynności bankowych, jak również w celu oferowania własnych usług lub produktów bankowych.

Informujemy ponadto, że w przypadku przetwarzania Państwa danych osobowych przysługuje Państwu prawo kontroli przetwarzania dotyczących Państwa danych osobowych oraz żądania ich uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania lub usunięcia, w przypadku, gdy cel dla którego zostały pozyskane ziścił się oraz zezwalają na to przepisy prawa. 

 

Polityka wykorzystywania plików „cookies” w serwisach internetowych Banku  


Serwisy internetowe Banku (strony internetowe: www.bs.stary.sacz.pl oraz https://online.bs.stary.sacz.pl) wykorzystują pliki cookies (tzw. „ciasteczka”). Pliki cookies umożliwiają dostosowanie działania stron do preferencji użytkowników. Dzięki plikom cookies możliwa jest analiza najczęściej odwiedzanych stron serwisu Banku, oraz zachowań użytkowników. Dzięki plikom cookies jesteśmy w stanie doskonalić i ulepszać serwisy internetowe Banku tak aby korzystanie z nich było jeszcze łatwiejsze i wygodniejsze.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

  • dostosowania zawartości stron internetowych serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

  • utrzymanie sesji Użytkownika serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
     

Pliki cookies stosowane w serwisach Banku Spółdzielczego w Starym Sączu nie przechowują żadnych danych osobowych ani innych informacji zebranych od użytkowników, które pozwoliły by na ich jednoznaczną identyfikację jako Klientów Banku bądź indywidualne osoby.

W serwisach Banku stosujemy pliki cookies „stałe” oraz „sesyjne”.

  • Pliki cookies „stałe” pozostają w przeglądarce internetowej urządzenia do czasu ich usunięcia przez użytkownika bądź do z góry ustalonego czasu określonego w parametrach pliku cookies.

  • Pliki cookies „sesyjne” pozostają w przeglądarce internetowej do momentu jej wyłączenia, bądź wyjścia, wylogowania się ze strony internetowej, na której zostały zamieszczone.


W ramach usługi Bankowości Internetowej (https://online.bs.stary.sacz.pl) stosowane są dwa pliki cookies:

Nazwa cookies

Rodzaj

Cel zapisania pliku

IBSTAT

Sesyjne

Zakładane tylko w momencie, kiedy połączenie z bankiem szyfrowane jest bezpiecznym protokołem SSL.. Przechowuje tymczasowy klucz generowany dynamicznie dla każdej wyświetlanej strony serwisu w celu identyfikacji stanu połączenia. Niezbędne do poprawnego działania serwisu.

IB

Sesyjne

Zakładane tylko w momencie, kiedy połączenie z bankiem szyfrowane jest bezpiecznym protokołem SSL.. Przechowuje klucz sesji Klienta w celu identyfikacji użytkownika dla serwisu IB. Niezbędne do poprawnego działania serwisu.

Domyślne ustawienia przeglądarek internetowych najczęściej zezwalają na używanie i umieszczanie w nich plików cookies zarówno stałych jak i sesyjnych.

Istnieje możliwość konfiguracji przeglądarki internetowej w taki sposób, aby całkowicie zablokować obsługę plików cookies. Wiąże się to jednak z całkowitym bądź częściowym uniemożliwieniem poprawnego działania serwisu bądź serwisów internetowych Banku.

Jak wyłączyć pliki Cookies w przeglądarce?

Każdy użytkownik Internetu może dostosować poziom akceptacji plików cookies do swoich preferencji, w tym całkowicie zablokować możliwość pozostawiania plików cookies. Wyłączenie stosowania cookies może spowodować utrudnienia w korzystaniu z niektórych usług w ramach naszych serwisów internetowych, w szczególności wymagających logowania. Wyłączenie opcji przyjmowania cookies nie powoduje natomiast braku możliwości czytania lub przeglądania treści zamieszczanych w serwisie internetowym Banku z zastrzeżeniem tych, do których dostęp wymaga logowania.

Informacje na temat ustawień lub całkowitego wyłączenia plików cookies w poszczególnych przeglądarkach dostępne są na stronach producentów przeglądarek, lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.